Nyheter Paradox

2016-2017

Paradox lanserar under senare delen av våren 2017 en uppdaterad version av IR detektor med HD-videokamera 
HD78F ersätter den tidigare lanserade HD77 med ett antal förbättringar, samtidigt som nya funktioner introduceras. HD78F stödjer WiFi (trådlöst) och/eller Ethernet (trådbundet). Detta innebär att HD78F kan användas till fler Paradox system som SP6000 och hela EVO-serien. HD78F har inga krav på IP modul annat än för anslutning mot larmcentral eller för användning av PGM. Produkten har inbyggd säkerhetskryptering. Paradox detektor HD78F har 100 % digital detektering. Mjukvaran konverterar, förstärker och behandlar sensorns signal utan analoga kretsar. Vilket ger ökad precision, pålitlighet och minskar risken för falsklarm.

I samband med lansering presenteras Paradox nya Insite GOLD app
Den liksom föregångaren ger användaren möjlighet att när helst det passar titta på obegränsad livestreamad HD-video via HD78F IR detektorn. Tack vare smart funktionalitet hjälper systemet till att upptäcka eventuella problem, sortera bort falsklarm och undvika onödiga larmutryckningar. Användaren har tillgång till 3 sekunders förinspelning vid eventuellt larm eller händelse. Vill användaren dela med sig till fler, inga problem, det går att lägga till. Begränsningen på antal användare beror på val av centralapparat och hur mycket systemets uppkoppling klarar. Huvudanvändaren väljer om andra användare får tillgång/åtkomst till kameror eller ej (blockera användare). Larmcentralen har åtkomst begränsad till 15 minuter efter larm.

Insite GOLD app kommer även att fungera med Paradox övriga system (utöver nämnda system ovan) som MG5050. Rent konkret innebär det att Insite GOLD app fungerar på allt från trådlösa, – hybrid, – till trådbundna Paradoxsystem.

Mironel optik
Detektorn har en Paradox utvecklad, unik Mironel optik som ger en oöverträffad detektering på stora ytor (upp till 16 m) där det råder tuffa tag. Mironel optiken ger samma täckningsyta och räckvidd som en dubbelt så stor detektor som använder endast Fresnel lins eller spegel optik. Linsen är 5 gånger starkare och slagtåligare än andra detektorer i samma storlek.

Dubbel optik
Detektorn har dubbel Mironel optik som ger förbättrad husdjursimmunitet (upp till 50 cm) alternativt nedåtriktad krypzon. Justeras enkelt mekaniskt. NV75 använder SeeTrue™ teknologi.

NV75M och NV75MX är godkänd för larmklass 3 anläggning och har antimask och husdjursimmunitet eller krypzon. Placeras med fördel i en sporthall, skola eller fängelse. Finns för bussutgång, traditionell reläutgång och trådlös.

Juli 2016

Visionärt helintegrerat flexibelt system
Skalbart från den lilla anläggningen till den större och mer komplexa. En certifierad produkt från SBSC i larmklass 3 kan även användas i larmklass 1 och 2. Använd gärna Paradox EVO centraler till högre klassade objekt såsom bank, museum och guldsmed med fler. Detta fortfarande till samma kostnad som tidigare.

”Med vårt EVO system slipper kunderna fasta återkommande kostnader, här finns inga licenser. Styr ditt system via vår designmässigt stilrena touchscreen-manöverenheten TM50 eller K641+ standardmanöverpanel och få en klass 3 anläggning, helintegrerat med passage om så önskas. Det finns inget liknande system på den svenska marknaden”, säger Aris Bailan, vd Paradox Security.

Paradox Security placerar därmed sitt varumärke i det högre larmklass skiktet, där endast en handfull konkurrenter finns. Paradox erbjuder en enhet vilket betyder minskad risk för falsklarm och kostnad för inköp och installation.

”Sätter man upp HD77 (IR detektor med HD-videokamera), klass 2, integrerat får man ett komplett larmsystem”, avslutar Aris Bailan.

Juni 2016

De gamla linjedetektorernas tid är förbi. Här presenteras framtidens IR linjedetektor, NV780MX, larmklass 2 miljöklass IV.
Fram tills nyligen behövde man använda sig av en sändare och en mottagare som sattes mitt emot varandra för att få ett bra perimeterskydd. Med NV780MX används endast en detektor för samma ändamål. Nu kan åkerier och bilfirmor med fler övervaka husfasader, grindar, stolpar och garagelängor enkelt med vår nya NV780MX. Den har dessutom en stabil antimask och husdjursimmunitet som motverkar störningar från djur, regn, dimma och snö.

Unik IR linjedetektor som har flertalet dubbla egenskaper.
Här kan du välja om du vill använda detektorn som en enhet eller två. Justera de två passiva infraröda detektorerna sida för sida horisontellt och vertikalt för bästa detektering. NV780MX har separerad antimask avkänning och husdjursimmunitet (upp till 40 kg). De ljusterbara dubbla strålarna (2 st. på varje sida) har ett smalt detekterings strålmönster från 3 meter upp till 12 meter på varje sida av detektorn. Det ger en sammanlagd längd på över 24 meter. Ansluts enkelt med konventionell anslutning eller via bussen.

April 2016

Få ett godkänt larm, integrerat och klart till ditt KNX, – Canseda (Control4), – Fibaro, – eller Crestronsystem.
Styr och knyt samman all data och all kommunikation mellan de olika komponenterna i fastigheten (tekniska funktioner) såsom belysning, värme, ventilation, solskydd, audio/video och vitvaror till ett och samma system. Integrerar du fastighetssystemet med Paradox säkerhetssystem kan du styra alla dessa enheter samtidigt, i godkänd larmklass II, mycket säkert, med ett enkelt knapptryck och samtidigt tillkoppla (larma) eller frånkoppla (larma av) rum.

Smart, säkert och enkelt med dubbelriktad kommunikation.
När integrationsmodulen PRT3 används med EVO-serien eller DGP-848 (V4.11 eller högre) kan PRT3 användas som ett gränssnitt mellan ett bostads automatiseringssystem och manöverpanelen. Integrationsmodulen överför då larminformationen till systemet som styr AC, belysning och rörelsedetektering.

Exempel på smart hus!
Bortrest? “Semesterläge”, en enda knapp är allt som krävs för att all belysning släcks, larmet kopplas på, värmen sänks fyra grader. Styr ditt system med automatiserad belysning och jalusier för att simulerar att du är hemma. Du kan närhelst du önskar kontrollera/sätta på eller av enheter i huset via din smartphone-app. Lägg till Paradox HD77 kameror i systemet, visa/titta på din motorcykel eller konst via smartphone-appen, medan du äter din middag på semesterorten. Hemma? Sovrum; du släcker sovrumslampan, larmet tillkopplas.

April 2016

Paradox har tagit fram en ny rökdetektor, SD360 med egenskaper som färdiga serienummer, nytt sabotageskydd och en kraftfull siren.

Enklare programmering.
Färdiga serienummer på enheterna betyder snabbare, säkrare programmering och installation. Dessutom har Paradox fått fram en produkt som är svårare att bryta loss och ta bort från underlaget då SD360 har fått ett sabotagelarm. Ett larm går direkt vid bryt, -och stöldförsök. En kraftfull siren har installerats på den nya och snyggt designade enheten. SD360 är EN-certifierad.

Februari 2016

EM/Mifare
Tidigare var våra kortläsare endast kompatibla med våra system. Nu är den begräsningen borta och full flexibilitet råder: Våra läsare klarar EM- och Mifare-protokollet och har full integration med andra system.

I samarbete med Nexus.
För att skapa det flexibla passagesystemet samarbetar vi med Nexus, som har lagt in en Paradox-mjukvara i Cidron. Passagepaketet består av en Cidron EM/Mifare (bred) kortläsare eller en Cidron Mifare (smal) kortläsare och en ACM12, läsarmodul. Cidronläsare går även att köpa separat. Den installeras med fördel på ställen där det finns krav på passagekontroll, som till exempel kontor, lager, fabrik, byggarbets-platser och butiker.

Februari 2016

När det befintliga systemet inte längre uppfyller de krav som efterfrågas för godkänt system. Eller när centralkortet inte kan byggas ut med fler moduler och ny teknik. Ja då behövs en ny, modernare centralapparat, IP modul och manöverpanel!
Utvecklingen går framåt. Nya produkter, mjukvaror och moduler kräver en annan typ av centralapparat med modernare teknik tillsammans med en IP-modul för säker internetuppkoppling och en uppdaterad LCD-manöverpanel.

Behåll gamla detektorer och skaffa konverteringspaketet!
Vissa moduler (som detektorer) vill man inte byta ut, eftersom de fortfarande fyller sin funktion. Men centralapparaten uppfyller inte de nya efterfrågade kraven och kan inte längre byggas ut för att lägga till fler moduler till systemet. Svaret finns i det nya konverteringspaketet – Paradox framtidssäkrade system.

 

Kundservice

Varmt välkommen till Paradox Security