Design, innovation och kvalitet

Paradox Security AB är generalagent i Norden för den Kanadensiska säkerhetstillverkaren Paradox Security Systems Ltd – en av världens 10 största tillverkare av kompletta egenutvecklade säkerhetssystem. Paradox produkter finns representerade i över 130 länder. Paradox prioriterar alltid design, innovation och kvalitet.

Från slott till koja

I Sverige finns Paradox produkter installerade i allt från slott, herrgårdar och hotell, kyrkor, tillverkningsföretag och industrier, SKB, ambassader, bilhallar, handelsområden, butiker till kommunala anläggningar som till exempel skolor, daghem och idrottshallar, privatbostäder samt nybyggnationer.

Ta kontroll

Genom Paradox unika mjukvaror och IP-teknologi kan användaren ta kontroll på sina säkerhetslösningar var som helst i världen. Lägg till nya användare, styr behörigheter, övervaka ditt system, styr belysning, värme eller portar. Ta kontroll via mobiltelefonens app eller en dator.

Övervakning till bra pris med hög kvalité

Sedan början av 2012 distribuerar Paradox Security AB även CCTV produkter från en av världens främsta tillverkare. Produkterna håller en extremt hög kvalitet till otroligt bra priser och passar såväl till industri som till det lilla företaget.

Utbildningar som utvecklar

Paradox larm, – och CCTV-produkter är en del i en kvalificerad säkerhetslösning och är i många fall livsviktig för slutkunden. Därför ger vi alla installatörer möjlighet att ta del av djupgående utbildningspaket – både på system, – och produkt nivå.

Behovsanalys och support

Paradox har dedikerad kompetent personal. Vi kan assistera med allt ifrån en korrekt utförd behovsanalys eller en projektering på plats, till ett dokumenterat lösningsförslag med funktionsgaranti. Standardsupport ingår när du köper Paradox, – och CCTV produkter från Paradox Security. All support utöver standardsupport finns som betaltjänst. Mer information finner du som kund vid inloggning.

Larminstallatörer, CCTV-installatörer, låssmeder, elinstallatörer, data-/nätverksinstallatörer, systemintegrations specialister, bevakningsföretag och elgrossister m fl.
Fler än 500 installationsföretag har valt att arbeta med Paradox larmprodukter. Supporten finns alltid lättillgänglig och är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Med andra ord – det är enkelt att arbeta med Paradox produkter.

Paradox Security AB grundades 1998 av Aris Balian och Hans Geisewall. Kontoret med showroom och lager finner du i Skärholmen i södra Stockholm. Paradox erbjuder en engagerad, personlig och serviceinriktad personal. Vår målsättning är att kunna erbjuda marknadens bästa och mest kostnadseffektiva säkerhetslösningar för att kunna skapa lönsamhet för kunderna och Paradox.

Showroom och lager
Som återförsäljare och kund är ni hjärtligt välkommen att besöka oss och vårt showroom. Ring gärna i förväg så att vi säkert vet att vi kan ta emot er på bästa sätt. I vårt showroom visar vi i detalj våra system med funktioner. Här kan ni även hämta era beställningar under våra öppettider.

Samarbetspartner
Kunder och återförsäljare kan även köpa en del av våra produkter hos Copiax, Sveriges största säkerhetsgrossist, som är en del av vår försäljnings, – och logistikkanal. Copiax har kontor i Stockholm och Göteborg.

Paradox produkter utvecklas ständigt för att möta dagens och morgondagens krav. Teknikutvecklingen går snabbt och blir allt mer komplicerad för tekniker och installatörer, men allt enklare och mer innehållsrikt för slutanvändare. Idag möter du som installatör allt oftare ny teknik, nya produkter och nya kravställningar från branschen och slutkund.

Paradox Security Sverige utbildar fortlöpande återförsäljare inom säkerhetsteknik.
Här blandas praktik med teori inom valt område i egen regi. Paradox utbildning är alltid uppdaterad med det senaste av Paradox produkter och programvaror. Samtliga utbildningar är anpassade efter branschens krav och standarder. De flesta utbildningarna sker i våra egna lokaler i Stockholm. Övriga utbildningar kan ske på plats hos våra återförsäljare eller på förutbestämd plats ute i landet.

Välkommen att ta del i Paradox Security´s innovativa produkter utrustade med vår unika teknik. Mer om utbildning finner ni i kundportalen.

Yrkesgymnasium med utbildning
Paradox stödjer utbildningen av den nya generationens säkerhetsteknologi-medarbetare. Paradox målsättning är att få ett säkrare samhälle och ökad medvetenhet, genom att utbilda yrkeslärare och handledare i dagens högkvalitativa produkter och innovativa säkerhetsteknologi. Detta tillsammans med utbildningspaket gör att eleverna vid utbildningens slut står arbetsberedda med fokus på hög kvalité, – och kunskapsnivå inom olika säkerhetslösningar.

Lernia, IT gymnasiet och Educ utbildningar är några av de skolor som Paradox stödjer.

Paradox stödjer Narkotikafri skola
Precis som de skriver på sin hemsida: Det borde vara en självklarhet att skolans miljö ska vara fri från narkotika. Dels för att både elever och personal ska kunna känna sig trygga i skolan som arbetsplats men också för att skydda eleverna från att hamna i missbruk.

Paradox är medlem i Säkerhetsbranschen och arbetar aktivt med att testa och certifiera sina produkter, vilket borgar för kvalitet, trygghet och kunskap. Genom produktcertifiering får kravställare, kunder och slutkunder ett mervärde och en garanti om produktens kvalitetskrav. Kvalitetskraven är i sin tur framtagna av myndigheter och intresseorganisationer, det vill säga oberoende av varumärken m.m. Inbrottsskyddet för en verksamhet utgår vanligtvis från att en kravställare, exempelvis ett försäkringsbolag, hänvisar till att skyddet ska uppfylla en viss skyddsklass.

Paradox arbetar med kvalitetsprocessen European Quality Mark (EQM). Larmen är godkända enligt EN50131, SBSC och FG.

EN50131
Paradox har gett sitt hela och fulla stöd åt EN50131-standarderna och därigenom bekänt sig till dessa standarder som en viktig kvalitetsstämpel som installatörer, distributörer och övrigt branschfolk samt inte minst alla slutanvändare kan lita hundraprocentigt på. Produkter från Paradox lämnas alltid in för oberoende överensstämmelsekontroll.

SBSC, svensk brand & säkerhetscertifiering är ett oberoende, opartisk certifieringsorgan i Sverige, där beslut om olika certifieringar baseras på objektiva bedömningar av kravuppfyllnad.

FG, Norsk brand & säkerhetscertifiering är ett oberoende, opartisk certifieringsorgan i Norge, där beslut om olika certifieringar baseras på objektiva bedömningar av kravuppfyllnad.

Svenska Stöldskyddsföreningen
Stöldskyddsföreningen har sammanställt normer för klassning av inbrottslarmsanläggningar t ex SSF 1014.

SSF 1014: Certiferat material.
I normen anges krav och provningsmetoder för inbrottslarmsmaterial som installeras i byggnader. Materialet indelas sedan i klass 1-4. Reglerna är inte lagstadgade, men de kan vara en förutsättning både för att få teckna försäkring eller för att få sänkt premie på försäkringen.

CE
EU och ESS funktionscertifiering

Här finner ni vår logotype för nedladdning. Kontakta oss om ni önskar ytterligare mediamaterial: anneli@paradox-security.se

Högerklicka på länkarna och välj Spara länk som/Hämta länkad fil.

Ladda ned logotype för webb. (Gif)

Ladda ned logotype förbind. (JPG)

Ladda ned logotype för webb svart. (Gif)

Kundservice

Varmt välkommen till Paradox Security