Paradox levererar ny larmklass 3 detektor

Detektorn NV75 för inomhusanvändning kommer från Paradox nya NV-serie. NV75 detektorn har Mironel optik som ger en oöverträffad detektering på stora ytor (upp till 16 m) där det råder tuffa tag. Styrkan hos denna detektor ligger i en ny Paradox utvecklad unik Mironel optik. Denna optik ger samma täckningsyta och räckvidd som en dubbelt så stor detektor som använder endast Fresnel lins eller spegel optik. Linsen är 5 gånger starkare och slagtåligare än andra detektorer i samma storlek. Detektorn har dubbel Mironel optik som ger förbättrad husdjursimmunitet (upp till 50 cm) alternativt nedåtriktad krypzon.

”NV-seriens detektorer har tagits fram för att fylla och överträffa säkerhetsbranschens önskemål. Vi har under hösten smyglanserat NV75MX detektorn som har antimask och husdjursimmunitet alternativt krypzon. Mottagandet har varit över förväntan och som grädde på moset har certifiering i larmklass 3 landat på vårt bord. De som investerar i NV75 får en detektor som tål mycket stryk. NV75 detektorn kan med fördel placeras i en sporthall, skola eller fängelse”, säger Aris Balian, VD hos Paradox Security AB.

NV75-serien finns att beställa i två godkända versioner; NV75MX med anslutning via buss eller NV75M för konventionell anslutning. Detektorn kan inte maskeras, flyttas eller påverkas utan att ett sabotagelarm löses ut.

”Vi har bestämt oss för att bli ”bäst i klassen” och satsar nu stort på ny teknik och nya användningsområden. Samtliga trådbundna detektorer från NV-serien har testats och certifierats i olika larmklasser, ända upp till larmklass 4”, avslutar Aris Balian.