Nytt varumärke!

Davantis – Banbrytande videoanalysbaserade perimetersäkerhetslösningar!

Paradox Security har i dagarna ingått ett samarbete med Davantis, ett företag från Spanien som utför forskning och utvecklar nya innovativa tekniklösningar inom videoanalysområdet. Videoanalyssystemet förenklar verifieringsprocessen med hjälp av specifika algoritmer och minimerar därmed falska larm. Davantis system är godkänd av Englands regering på toppnivå, Centre for the Protection of National Infrastructure (CPNI). Systemet använder 3-stegs verifiering (level 3 är den högsta rankade säkerhetsnivån).

Davantis system har maskininlärningsfunktioner som känner igen miljöfaktorer som till exempel förändrade ljusförhållanden, rörliga skuggor, moln, regn, växter och andra föremål. Detta gör att systemet kan reagera på programmerade detekteringsregler med stor precision. Reglerna kan snabbt ändras för att anpassas efter växlande omständigheter, och systemet kommer ihåg vad det lärt sig om den övervakade ytan.

Det innebär i praktiken att existerande och nya kameror (även analoga) kan tillföras nya funktioner och dessutom hantera flera samtidigt. När intrång har verifierats tillåter systemet fjärraktivering av till exempel flodljus, megafon, siren och sprinklers (bevattningssystem) i avskräckande syfte. Inspelningsscheman möjliggör bevakning av önskad plats under en förutbestämd tid. Till exempel tillåter då systemet att personer får vistas i området dagtid men larmar kvällstid (kan vara olika tider varje dag).

– Ny teknik ger gamla kameraövervakningssystem nytt liv. En fantastisk teknikutveckling som kan göra stora besparingar till de som har system som fortfarande fungerar bra men samtidigt vill uppdatera anläggningen till 2020-talet och lägga in nya funktioner i systemet säger Adrian Edgren, Försäljningschef, Paradox Security AB.

Tekniken är kompatibel med de flesta aktörers kameraövervakningssystem och ger därmed möjlighet till att samla olika system (signaler och rapporter) till ett, överordnat system.

Idag hittar du Davantis tekniklösningar installerad på platser som till exempel logistikcentra, flygplatser, solcellsanläggningar, militära installationer, kritisk infrastruktur, fabriker, universitet, kraftverk och museer i fler än 40 länder. Avläsning av systemet kan till exempel fås via app-funktion eller direkt via servern.

Detta system kan hjälpa till med automatiska larm vid folksamlingar, kö (du bestämmer antal) på torg, skolgårdar, affär eller nattklubben etc. Larm kan också sändas vid snabb rörelse (bil, personer) på köpcentrum eller bredvid guldsmedsaffär. Kritiska punkter på flygplats och sjukhus kan till exempel övervakas med objektsbevakning (obevakad ryggsäck ger larm).

– Nya funktioner tillkommer kontinuerligt och kan anpassas till systemet. Det är kunderna som leder utvecklingen via efterfrågan. Just nu implementeras ett larm vid slagsmål. Låt oss hoppas på att detta leder till att vi får ned antalet incidenter i framtiden på skolgårdar och till exempel fängelser, avslutar Adrian Edgren.