Paradox Security AB byter ägare

Paradox har i dagarna förvärvats av Skandinaviska Områdesskydd AB, en aktör inom säkerhet för yttre skalskydd såsom stängsel, staket och grindar. Genom förvärvet kan Skandinaviska Områdesskydd erbjuda helhetslösningar inom perimeterskydd till företag och privatpersoner.

-Vi har länge letat efter en partner som kan den här branschen eftersom vi ser en stor efterfrågan hos våra kunder. Paradox Security har ett brett utbud av godkända produkter för larm- och kameraövervakning och tillsammans med deras expertis blir vi en mer heltäckande leverantör, säger Jimmy Ekman, vd för Skandinaviska Områdesskydd.

Säkerhetslösningar med detektering på flera nivåer
Paradox Security grundades 1998 och erbjuder kunderna inbrottslarm, kameraövervakning, passagesystem, porttelefoni samt produkter för brand och utrymning. Med företagets mjukvaror och IP-teknologi kan användaren ta kontroll över sina säkerhetslösningar var som helst i världen.

-Vi ger kunderna säkerhetslösningar med detektering på flera nivåer, till exempel ägarens mark, insidan av byggnaden och ett skalskydd runt ägarens mark. Genom att kombinera flera olika sorter av säkerhetslösningar kan man få ett heltäckande säkerhetssystem där kunden kan känna sig trygg, och här ser vi att vi har samma fokus som Skandinaviska Områdesskydd, säger Aris Balian som varit med och grundat Paradox Security.

Produkter med högst säkerhetsklass i Sverige
Paradox Security tillhandahåller godkända säkerhetsprodukter ända upp till larmklass 3. Flertalet produkter är certifierade av SBSC (Svensk Brand och Säkerhetscertifiering) som intygar att produkterna lever upp till lagar, standarder och marknadskrav, och att de tillverkas i fabriker som regelbundet kontrolleras och håller en hög kvalitetsnivå.

-Paradox Security har också en mycket dedikerad och kompetent personal, samt ett gott rykte vad gäller kvalitet och leverans. Man sätter kunden först på ett sätt som är viktigt för oss. Tillsammans med Paradox Security ser jag att vi kommer att kunna hjälpa våra kunder med allt ifrån en korrekt utförd behovsanalys eller en projektering på plats, till ett dokumenterat lösningsförslag med funktionsgaranti, avslutar Jimmy Ekman.